Restaurang

PÅ VÅRDNÄS ÄLSKAR VI ALLA

TYPER AV MÅLTIDER

Vi älskar mat – och måltiden som mötesplats.  Här är det enkelt att äta både nyttigt och fantastiskt gott – varje dag. Vi ligger mitt i Östergötland, i ett matlandskap rikt på fina råvaror och här känns det naturligt att vår mattradition är rotad i det klassiska svenska köket, men vi hämtar också inspiration från hela världen och lägger stor vikt vid utveckling av det gröna köket.

 

Vi bakar själva dagens bröd och bakverk i gårdens bageri och självklart kan du också njuta av goda drycker hos oss. Prova gärna vårt eget husöl, som vi tagit fram speciellt för Vårdnäs tillsammans med Nils Oscars Bryggeri. Genom vårt medlemskap i Östgötamat och miljömärkningen Svanen har lokala och ekologiska producenter förtur på leveranslistan.

 

Välkommen till bords – vi ser fram emot att få ta hand om dig!

VECKANS LUNCHMENY

 

Vecka 17

 

Måndag 23/4 STÄNGT

 

Tisdag 24/4

Fiskgratäng med räkor och sparris samt duchessepotatis

 

Onsdag 25/4

Rimmad oxbringa med pepparrotsås, kokta rotsaker och kokt potatis

 

Torsdag 26/4 FULLBOKAT!

Biff Lindström med rödvinssås samt stekt potatis

 

Fredag 27/4

Tomatbaserad fiskgryta med räkor och dillaioli

 

 

Vecka 18

 

Måndag 30/4

Biffsaute med senap och kokt potatis

 

1 MAJ – HELGLUNCH

OBS! förbokas. Mer information om priser och

tider se nedan under "helglunch"

Marinerad svensk kycklingfilé med potatiskaka och ädelostsås

Dessert: Mörk chokladmousse med fruktsallad

Onsdag 2/5

Grillad fläskstek med rostad potatis

 

Torsdag 3/5

Bräserad kycklingfilé med rödlök och basilikasås

 

Fredag 4/5

Persiljejärpar med gräddsås och inlagd gurka

VARDAGSLUNCH MED

GRÖN BUFFÉ

 

Måndag–fredag

11:45–13:00

 

Våra luncher är öppna för alla. Förutom vällagad husmanskost ingår också vår gröna buffé som toppas med nybakat bröd direkt från våra ugnar. Kaffe på maten som serveras i vår salong.

 

Pris

109 kr

 

Tips!

Köp ett kuponghäfte med 10 lunch­kuponger för 990 kr så får du dessutom en lunch på köpet!

 

Ps. Ändringar av menyn kan ske under veckan, för att vara ­säker på vad vi serverar så ring och fråga 013-36 85 00. ­Eventuella ändringar i öppettiderna meddelas i Veckans meny under aktuell dag.

 

CATERING

 

Vi erbjuder all slags catering för avhämtning.

 

Allt från hembakade frallor till stora bufféer. Vårdnäs stifstgård har lång erfarenhet av catering. Vad önskar du? Kontakta oss så hjälper vi dig med maten till ditt nästa arrangemang.

 

HELGLUNCH

 

Ta med familjen på lyx i helgen

 

På vår populära helglunch dukar vi upp en varmrätt, salladsbuffé och bröd bakat i vårt eget bageri. För den som är sugen finns dessert att avrunda måltiden med.

 

Pris

179 kr /per ex. dryck.

Dessert 95 kr

Barn 3–12 år äter för halva priset.

OBS! Bordsbokning gäller.

 

Tips!

Om ni bokar ett paket med varmrätt och dessert redan vid bordsbokningen blir priset 259:-

 

Intill salongen finns ett TV- & lekrum för barn som äter snabbt samt öppet wifi i hela byggnaden.

MORSDAGSLUNCH

 

Söndag 27 maj

 

Låt oss ta hand om matlagningen på Mors dag. Här erbjuds vårinspirerad förrätt och varmrätt samt tårtbuffé, tillagad med stor kärlek och omsorg om råvarorna. Nästan lika bra som om mamma hade gjort det själv.

 

Pris

379 kr/pers

FÖLJ MED BAKOM KULISSERNA

PÅ INSTAGRAM

VÅRA MÅLTIDSMILJÖER

På samma sätt som vi har olika rum för olika typer av möten så har vi också flera olika platser för olika matupplevelser. Om man ger måltiden lite tid extra tid och kärlek så hinner man både samtala och njuta av alla smaker och inte ”bara” bli mätt. Måltid är både mat och dryck. Vi har fullständiga rättigheter med omsorgsfullt utvalda ölsorter, viner och olika spritdrycker i vårt sortiment och ett eget husöl – Martin Luther Bier, som vi tagit fram speciellt för Vårdnäs tillsammans med Nils Oscars Bryggeri. Vill du lämna den mer traditionella restaurangmiljön kan vi fresta med en lunchkorg vid grillplatsen, en konferensfika med ryggsäck eller en lunchbox med kanotpaddling.

RESTAURANGEN

 

Med utsikt över vattnet

 

Med sin genomtänkta arkitektur är det lätt att få eget fönsterbord med utsikt över sjön. Restaurangen har 100 sittplatser och för ännu större sällskap går det enkelt att möblera i anslutande salong. På sommartid är terrassen givetvis öppen med 60 sittplatser ute i solen.

TERASSEN

 

Oförglömliga sommarkvällar

 

Vårdnäs terass är en riktig sommarpärla! Här kan du njuta ett glas rött med dina vänner eller en grillkväll under sommarens ljumma kvällar. Cirka 60 platser. Här finns även en eldstad som förlänger säsongen.

GRILLKÅTAN

 

Naturnära BBQ-deluxe

 

Av kärnvirke från Gammelkil har vår vaktmästare Krister byggt en grillkåta efter finsk förlaga. Här kan vi erbjuda en matupplevelse utöver det vanliga. Köket förbereder maten. Röken, elden, värmen från renfällarna skapar en närmast mytisk atmosfär. Njut av grillad mat direkt från gallret och känn hur vildmarken kallar.

 

SALONGEN

 

Luta dig tillbaka med en kopp kaffe

 

Salongen äv den naturliga mötesplatsen när du kommer hit. Stora, luftiga ytor med ca 60 sittplatser i olika grupper, samt mingelbord och ett buffébord där vi dukar upp förmiddags- och eftermiddagsfika.

BAREN

 

Från snaps till Luther

 

Restaurangen har en liten men överaskande bra bar med fulla rättigheter. Vårt fokus ligger på drycken i kombination med maten. Viner med smaker som passar ett nordiskt kök och som håller hög ekologisk standard. Vi älskar öl, särskillt från små microbryggerier där passionen för hantverket får flöda fritt. Testa gärna vårt eget Lutheröl nästa gång du är på besök. Ett öl framtaget i samarbete med Nils Oscar till Reformationsåret 2017, som blivit så populärt att den stannat kvar på ölhyllan.

 

GRILLPLATSERNA

 

Boka en grillplats i sommar

 

Vårdnäs stiftsgård har flera, stora grillplatser med vacker utsikt över vattnet. Hit får du gärna komma och grilla men glöm inte att boka först. Ved finns till försäljning.

 

590 45 Brokind

Telefon: +46 13 36 85 00

E-post: info@vardnas.se